Idag blev det äntligen klart, Yodapp AB är registrerad som företag hos Apple och får sälja appar via App store. Efter att ha läst rätt många skräckhistorier om hur lång tid det kan ta och hur krångligt och omständligt det skulle vara blev jag glatt överraskad över hur smidigt det faktiskt var. Allt som allt tog det ungefär en vecka. Efter att aktiebolaget var bildat och klart gjorde jag följande steg och i den här ordningen,

  1. Skaffade ett D-U-N-S nummer som är ett krav om man ska få registrera sig som företag hos Apple. Att skaffa ett D-U-N-S nummer kostar 250 kr och tog två dagar för mig att få.
  2. Fyllde i ett formulär hos Apple med företagsuppgifter och D-U-N-S numret. Efter att det var gjort fick jag en bekräftelse via mail att Apple mottagit min ansökan och skulle verifiera att Yodapp AB är ett riktigt företag.
  3. Fyra dagar efter att jag skickade in min anmälan så ringde en representant för Apple upp mig. Anledningen till det samtalet var att dom ville bekräfta att jag hade givit dom ett korrekt telefonnummer och att jag som person har rätt att företräda och ingå avtal i företagets namn. Han jag pratade med var trevlig och korrekt.
  4. Bara en timme efter samtalet med Apple fick jag ett nytt mail där det stod att jag kunde gå vidare i processen. Att gå vidare i processen betyder att man får bekräfta att man verkligen vill registrera sig för “iOS Developer Program” som företag och betala årskostnaden på 999 kr.
  5. Efter ytterligare en halvtimme kom ytterligare ett mail där Apple välkomnade Yodapp AB som utvecklare och bekräftade att vi nu kan logga in på iTunes Connect och publicera appar.

Så det är med glädje och stolthet vi äntligen kan erbjuda våra appar på app store. Bland annat står Yodapp AB bakom Sveriges populäraste och bästa app för 5:2 dieten. Vår app “5:2 dieten – dagbok” har bland annat rankats som den näst mest populära betalappen alla kategorier på app store (augusti 2013), blivit uppmärksammad i både Aftonbladet och Expressen och är mycket populär bland våra tusentals användare. Appen beskrivs så här i den senaste recensionen på app store,

Rekommenderas starkt till alla som vill börja eller som redan kör 5:2! Komplett! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Notis i Hälsa & Fitness

Det var även en notis om vår app i tidningen Hälsa & Fitness nr 10 2013.